Home

Achtergrond 172 x bekeken

Gedrag truckchauffeur cruciaal bij ongelukken

Ongelukken met vrachtwagens die (mede) door de truckchauffeur worden veroorzaakt, hebben negen van de tien keer te maken met het gedrag van de chauffeur.

Dat blijkt vandaag uit onderzoek van het bureau verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM). Belangrijke oorzaken van ongevallen met vrachtwagens zijn te hard rijden, te weinig afstand houden en wisselen van rijstrook, aldus BVOM. Het bureau onderzocht 351 ongelukken met trucks die in 2006 en 2007 zijn gebeurd.

De meeste ongelukken zijn kop-staartbotsingen (44 procent). In 41 procent van de gevallen was sprake van een rijstrookwisseling en binnen de bebouwde kom gebeuren veel zogenoemde 'dode-hoekongevallen' (34 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.