Home

Achtergrond 188 x bekeken 2 reacties

Franse minister Barnier pleit voor steun schapensector

De Franse landbouwminister Michel Barnier vindt dat schapenfokkers meer steun van de Europese Unie nodig hebben.

"De positie van de schapenfokkers is verder verzwakt door de sterke stijging van de kosten van agrarische grondstoffen. Zij moeten beter worden ondersteund door het communautaire beleid", stelt hij. "De opbrengsten in de schapensector behoren tot de laagste in de hele landbouw. Tegelijk leveren schapen een grote bijdrage aan de vitaliteit van het platteland en behoud van het milieu."

Frankrijk organiseert als voorzitter van de EU volgende maand in Limoges een tweedaagse conferentie over de schapensector. Aan de conferentie wordt deelgenomen door EU-commissaris Mariann Fischer Boel en door de ministers van landbouw van landen met een grote schapenstapel, waaronder Ierland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Roemenie.

Eerder deze zomer pleitte een ruime meerderheid van het Europees Parlement al voor steun voor schapenhouders. Ze riep op tot snelle maatregelen om de overgebleven houders van schapen en geiten economisch perspectief te bieden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Boudewijn

    Laten we hopen dat het deze keer niet bij vergaderen blijft, maar concrete oplosingen. Dit stukje vlees uit de buitenlucht is nog erg ondergewaardeerd! Ondanks dat we zgn meer scharrelvlees etc moeten produceren.

  • no-profile-image

    gert

    in nieuw-zeeland is de schapenstapel in 10 jaar gehalveerd door de slechte prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.