Home

Achtergrond 161 x bekeken

Frans Weisz voltooit unieke filmtrilogie

Regisseur Frans Weisz begint eind augustus met de opnames van zijn nieuwe film Happy End. De 70-jarige filmer voltooit daarmee een unieke trilogie, waarmee hij in 1989 begon.

Met Leedvermaak, Qui Vive (2001) en Happy End heeft Weisz voor het eerst in de Nederlandse filmgeschiedenis een drieluik gemaakt over één familie met een identieke cast, die een periode van meer dan twintig jaar beslaat.

Dat heeft producent Eyeworks Film & TV Drama woensdag bekendgemaakt. De cast bestaat uit onder anderen Pierre Bokma, Kitty Courbous, Catherine ten Bruggencate, Edwin de Vries, Annet Nieuwenhuyzen, Peter Oosthoek en Rijk de Gooyer.
Vooral de deelname van de laatste is bijzonder. De 82-jarige acteur heeft al acht jaar geen film meer gemaakt. Zijn carrière staat op een laag pitje sinds hij in 2005 werd getroffen door een hersenbloeding.

Het scenario is net als de voorgaande delen geschreven door Judith Herzberg. De drie films verhalen over een joodse familie die worstelt met de erfenis van de Holocaust. Het laatste deel concentreert zich op de nieuwe generatie, die steeds meer op de voorgrond treedt.
Happy End moet voorjaar 2009 in de bioscopen te zien zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.