Home

Achtergrond 161 x bekeken

Explosies in Gori

In de omgeving van de Georgische stad Gori, waar Russische en Georgische troepen zijn gestationeerd, zijn vandaag verscheidene explosies gehoord en waren er rookwolken te zien.

Dat meldt een verslaggever van het Franse persbureau AFP. Volgens deze verslaggever lijkt het om een bombardement te gaan. Kort voor de explosies had een Russische soldaat journalisten opgedragen te vertrekken. Daarbij schoot hij in de lucht. Het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd dat Gori wordt 'vernietigd' door de Russische troepenmacht. "Ze bombarderen de stad'', aldus een woordvoerder.

Het Georgische televisiestation Imedi meldt tevens dat Russische troepen een militaire basis bij de havenstad Poti 'vernietigen'. De burgemeester van Poti heeft bevestigd dat Russische troepen de militaire en maritieme infrastructuur vernietigen.

Een scheepsbevrachter uit Poti heeft gemeld dat hij tanks met Russische vredessoldaten Poti heeft zien binnenrijden. Ook hebben de Russen militaire uitrustingen uit de basis gehaald en oude militaire boten opgeblazen. Ook een basis bij de West-Georgische stad Senaki wordt vernietigd, aldus Imedi.

Volgens de woordvoerder van het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken worden alle wegen in het westen van Georgië momenteel verwoest door Russische soldaten. Rusland ontkent alle aantijgingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.