Home

Achtergrond 176 x bekeken

'Energiebedrijven willen samen gas inkopen'

Nederlandse energiebedrijven onderzoeken mogelijkheden om samen gas in te kopen op de wereldmarkt.

Het minmisterie van Economische Zaken is hiervan op de hoogte. Dat bevestigde een woordvoerder van Economische Zaken vandaag naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad. De woordvoerder wilde niet zeggen om welke energiebedrijven het gaat.

Door samen op te trekken bij het inkopen van gas zouden de betrokken energiebedrijven hun afhankelijkheid van GasTerra willen verminderen. GasTerra handelt in gas en is deels in handen van de Nederlandse staat. Ook willen de energiebedrijven voorkomen op termijn al te zeer afhankelijk te worden van het Russische Gazprom.

De twee grootste energiebedrijven in Nederland, Essent en Nuon, ontkennen betrokken te zijn bij de plannen. "Wij zijn er niet mee bezig'', zei een woordvoerder van Essent. De woordvoerder van Nuon zei dat het niet aan de orde is. Het past niet in onze strategie''. Nuon is al geruime tijd op zoek naar een buitenlandse partner, nadat een fusie met Essent vorig jaar was mislukt. Eneco, de derde speler op de Nederlandse energiemarkt, wilde geen commentaar geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.