Home

Achtergrond 122 x bekeken

Eerste Russische troepen trekken zich terug

Getuigen hebben donderdag tientallen tanks en gepantserde voertuigen de Zuid-Ossetische hoofdstad Tschinvali zien binnenrijden vanuit het zuiden.

Volgens het Russische ministerie is dit het begin van de terugtrekking van het Russische leger uit Georgië, aldus het Russische persbureau Interfax. Het persbureau zegt ook dat een colonne legervoertuigen op weg is naar de Russische deelrepubliek Noord-Ossetië.

De Verenigde Staten meldden gisteren al dat de eerste troepen zich terugtrokken uit het buurland Georgië.

De Russen bezetten bijna twee weken geleden delen van Georgië, nadat de prowesterse Georgische president Michail Saakasjvili had geprobeerd de controle te heroveren over de opstandige regio Zuid-Ossetië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.