Home

Achtergrond 157 x bekeken

Dure pasta stuwt inflatie Italië

De inflatie in Italië is in juli naar het hoogste niveau geklommen sinds juni 1996, vooral door de sterk stijgende voedselprijzen.

De inflatie kwam uit op 4,1 procent vergeleken met een jaar eerder. Dat maakte het Italiaanse bureau voor de statistiek Istat vandaag bekend.

In juni stegen de consumentenprijzen in Italië nog met 3,8 procent op jaarbasis. Op maandbasis nam de inflatie vorige maand met 0,5 procent toe, na een stijging van 0,4 procent in juni. Italianen moesten vooral meer betalen voor levensmiddelen. Zo lag de prijs van pastaproducten in juli 25 procent hoger dan een jaar eerder en steeg de broodprijs met 13 procent.

De Italiaanse economie balanceert op de rand van een recessie. Vrijdag werd bekend dat de economie in het tweede kwartaal onverwacht met 0,3 procent is gekrompen. Het is voor de tweede keer in de afgelopen drie kwartalen dat de Italiaanse economie krimp laat zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.