Home

Achtergrond 175 x bekeken

'Dure benzine houdt Britten uit file'

Door de hoge brandstofprijzen en afnemende economische groei is het aantal files in Groot-Brittannië in de eerste zes maanden van dit jaar met 12 procent afgenomen.

Dat blijkt uit onderzoek van Trafficmaster. "Gestegen brandstofprijzen en economische tegenwind laten de mensen nadenken over het gebruik van de auto'', zei een woordvoerder van het onderzoeksbureau vandaag. Trafficmaster maakte voor het onderzoek gebruik van 7500 camera's langs de Britse hoofdwegen en bij belangrijke knooppunten.

Vorige maand meldde de Verkeers Informatie Dienst (VID) dat door de dure benzine er in het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar geleden bijna 3 procent minder files stonden op de Nederlandse wegen. De VID baseerde zich op de filestatistieken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.