Home

Achtergrond 212 x bekeken 1 reactie

CBL: Milieudefensie misleidt opnieuw

Milieudefensie misleidt consumenten door in de uitzending van Netwerk te stellen dat supermarkten giftige tomaten verkopen.

Supermarkten kopen groente en fruit in volgens de normen van de wet, stelt supermarktkoepel CBL. De koepel vindt dat Milieudefensie mensen onterecht bang maakt en onterecht de indruk wekt dat de volksgezondheid in gevaar is. "De supermarkten kopen groente en fruit in volgens de normen van de wet. Als blijkt dat bepaalde groente en fruit niet voldoen aan de eisen, verkopen de supermarkten de producten niet."

De uitlating komt op het moment dat milieu-organisaties onder vuur liggen door hun werkwijze. De Raad van de Nederlandse Detailhandel (RND) riep de politiek op de subsidie van Milieudefensie te onderzoeken.

Milieudefensie deed volgens RND amateuristisch onderzoek naar de verkoop van milieuvriendelijk hout in Nederlandse winkelketens.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    subsidie voor onterechte stemmingmakerij

Of registreer je om te kunnen reageren.