Home

Achtergrond 289 x bekeken

Bijproduct asperge van waarde voor voedingsindustrie

Spaanse onderzoekers zien goede kansen om waarde toe te voegen aan de bijproducten van aspergeverwerking.

In het blad Food Chemistry publiceerden de onderzoekers de bevindingen voor toepassing in de voedingsindustrie. Het deel van de asperge dat niet wordt ingeblikt door industriële verwerkers kan goed verwerkt worden als vezelgrondstof in voedingsproducten als sap en zuivel.

De onderzoekers keken naar verschillende verwerkingsmethoden om van de asperges poeder te maken. De capaciteit om water en olie vast te houden bleek hoog, waardoor het een interessante grondstof is voor voedingsmiddelen en zo kan bijdragen aan een lagere calorische waarde van de voedingsmiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.