Home

Achtergrond 194 x bekeken 2 reacties

Australië van slag door campagne tegen veehouderij

Topmensen uit de Australische varkenssector houden vandaag een spoedvergadering over een radiocampagne van de dierenbeschermingsorganisatie Animals Australia waarin de varkenshouderij het mikpunt is.

"We worden ernstig schade aangedaan", zegt directeur Andrew Spencer van belangenorganisatie Australian Pork. "We moeten hierop reageren."

De varkenssector moet het opnemen tegen een klein meisje, dat in een radioboodschap de stem van een varken verkondigt. In een van de oproepen zegt ze: "Iedereen huilt vandaag. Zoals elke dag. Het stopt nooit. Ik wou dat ik mijn ogen dicht kon doen en nooit meer wakker zou worden zodat ik dit niet meer hoefde te horen." Waarop een zware mannelijk stem zegt: "Het is een algemeen bekend feit dat een varken de intelligentie heeft van een kind van drie jaar."

De campagne heeft een onverwacht succes. De dierenbescherming krijgt zoveel donaties binnen van geschrokken luisteraars dat de campagne nog lange tijd kan worden voortgezet. Directeur Glenys Oogjes van Animal Australia: "Voorlopig gaan we door."

De varkenshouders en de verwerkende bedrijven moeten in Canberra het antwoord zien te vinden op deze aanval. Ze overwegen een tegenoffensief via een eigen mediacampagne.

Rene Groeneveld

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pfffffffffff

  En wanneer worden boeren nou eens beschermd tegen haatzaaierij ?
  Denken die idioten dat er over 10 jaar door geen enkele van de 7 miljard mensen, geen vlees meer word gegeten ?
  Nee, in landen waar nu weinig vlees wordt gegeten zal er steeds meer worden geconsumeert.
  Wat zulke organisaties in rijke landen doen is alleen maar een bepaalde beroepsgroep de grond in boren.
  Wat een naastenliefde

 • no-profile-image

  harm

  de harde feiten tellen alleen , dat houdt in dat de wereldbevolking nog steeds groeit, en er dus nog veel meer vlees geconsumeerd wordt, en er dus ook veel meer geproduceerd moet worden !!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.