Home

Achtergrond 146 x bekeken

Arie Klapwijk overleden

De initiatiefnemer van Het Dorp in Arnhem, Arie Klapwijk, is vrijdag overleden. Dat heeft zijn zoon vandaag laten weten.

Klapwijk overleed in het ziekenhuis in Ede op 86-jarige leeftijd. In november 1962 kreeg Klapwijk, revalidatiearts, landelijke bekendheid bij de televisieactie om geld bijeen te brengen voor de woonvoorziening voor mensen met een lichamelijke beperking in Arnhem. De actie Open Het Dorp met Mies Bouwman als presentatrice duurde een etmaal en leverde ongeveer 25 miljoen gulden op.

Klapwijk begon zijn medische carrière in revalidatiecentrum De Hoogstraat in Leersum. Hij zette zich voortdurend in voor een gelijkwaardige positie van mensen met een handicap. Hij ondernam veel initiatieven op dit gebied, zowel in Nederland als daarbuiten. Na 1982 richtte hij zich vooral op sport voor mensen met een beperking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.