Home

Achtergrond 235 x bekeken

Appelproductie China groeit 15 procent

De Chinese appelproductie valt dit seizoen naar verwachting 15 procent groter uit dan vorig jaar. De productie lag vorig jaar wel circa 10 procent onder het gemiddelde peil van de laatste jaren.

Deze lagere oogst zorgde voor hoge prijzen voor industrieappels, omdat er weinig aanbod was uit China en Oost-Europa. Dit jaar hebben beide productiegebieden voor appelsap een forse oogst, wat de prijs van industrieappelen ook in Nederland onder druk zet.

De Chinese productie groeit hard. China produceerde in 2007 ongeveer 24 miljoen ton appel. In 2002 was dat nog ruim 19 miljoen ton. Verwacht wordt dat de productie verder zal oplopen naar 29 miljoen ton in 2015. Ongeveer 61 procent van de Chinese appelproductie wordt vers afgezet, waarbij ruime eenderde wordt verwerkt tot basisproducten. In 2007 liep de export op naar ruim één miljoen ton tegen 804.000 ton in 2006. Rusland, Indonesië en de Filipijnen zijn de belangrijkste exportbestemmingen voor de appelgigant.

Of registreer je om te kunnen reageren.