Home

Achtergrond 194 x bekeken

Almeria lijkt residuproblemen te boven

Greenpeace verklaarde recent op een Spaans tuinbouwcongres dat de Almeriaanse producten als schoon en gezond kunnen worden beschouwd.

Daarmee lijkt de teelt de problemen met illegale middelen te boven. De groente-uitvoer uit Almeria kreeg twee jaar geleden zware klappen toen in Duitsland werd ontdekt dat een groot deel van de producten besmet was met residuen van illegale gewasbeschermingsmiddelen. Daarop is drastisch actie ondernomen en inmiddels wordt vrijwel alleen maar geëxporteerd vanuit bedrijven waar biologische bestrijding wordt toegepast, meldt de landbouwraad in Spanje.

Begin juli werd, voor Nederlandse en Spaanse tuinders, de "Dag voor de Nederlandse Tuinders" in Almeria georganiseerd. Enkele lezingen werden gegeven over technieken voor zuinig watergebruik in de tuinbouw en vervolgens namen ook premier Balkenende en staatssecretaris van Europese Zaken Timmermans aan de bijeenkomst deel. Ook premier Balkenende prees de hoge kwaliteit van de Almeriaanse producten.

Of registreer je om te kunnen reageren.