Home

Achtergrond 166 x bekeken

Alle coalitiepartijen op verlies in peiling

Ook de derde coalitiepartij, de ChristenUnie, staat nu op verlies in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Lange tijd stond de partij in tegenstelling tot coalitiepartners CDA en PvdA nog op winst, maar vandaag komt de partij uit op vijf zetels, een minder dan bij de laatste verkiezingen. CDA en PvdA halen deze weken in de peiling respectievelijk 34 en 16 Kamerzetels. Voor de christendemocraten zijn dat er zeven minder dan bij de stembusgang in 2006, voor de PvdA betekent het een verlies van zeventien zetels.

Voor het eerst sinds 2002 is de VVD groter in de peiling van De Hond dan de PvdA. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zouden de liberalen uitkomen op zeventien zetels, vijf minder dan behaald in 2006. TON van Rita Verdonk haalt vandaag in de peiling een zetel meer dan de VVD, evenveel als de SP.

D66, de PVV en GroenLinks blijven onverminderd op winst staan. Zij staan vandaag respectievelijk op veertien, dertien en tien zetels. De Partij voor de Dieren komt op drie zetels uit, de SGP op twee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.