Home

Achtergrond 225 x bekeken

Zwemmen en vissen kunnen weer in Noordzeekanaal

Zwemmen en vissen kunnen weer in het Noordzeekanaal. Het negatieve zwem- en visadvies voor het kanaal wordt ingetrokken, aldus Rijkswaterstaat in Noord-Holland.

Rijkswaterstaat adviseerde vorige week niet meer te vissen of zwemmen in het kanaal en geen vis te eten die eruit afkomstig was, omdat er verontreinigd bluswater in was gestroomd. Dat was afkomstig van Schiphol.
Eerder deze week bleek uit studie van het Instituut voor Milieu dat de concentratie van de zogenaamde perfluorverbindingen in het water zo laag was dat die geen gevaar opleveren voor mens en dier. Daarop heeft Rijkswaterstaat het negatieve advies nu ingetrokken. Het Noordzeekanaal is overigens niet bestemd om te zwemmen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.