Home

Achtergrond 159 x bekeken

Werkloosheid vrijwel onveranderd

De werkloosheid is van april tot en met juni van dit jaar gedaald tot 4 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 4,6 procent.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt. In het afgelopen half jaar nam de werkloosheid met gemiddeld duizend per maand af. Dat is de kleinste afname sinds de daling drie jaar geleden begon.

In de maanden april, mei en juni waren (gecorrigeerd voor het seizoen) gemiddeld 312.000 mensen werkloos. Dat is drieduizend meer dan de periode van maart tot en met mei. Volgens het CBS is het nog te vroeg om te spreken van een omslag. De cijfers moeten volgens de onderzoekers over een langere periode worden bekeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.