Home

Achtergrond 175 x bekeken

Werelderfgoedlijst telt 878 locaties

De Werelderfgoedlijst van Unesco telt vanaf woensdag 878 locaties in 145 landen.

Het Comité dat de locaties benoemt besloot de afgelopen dagen in het Canadese Québec 27 nieuwe plaatsen, natuurgebieden en bouwwerken op de prestigieuze lijst te zetten.

Het Comité bevond negentien culturele locaties en acht natuurlijke gebieden lijstwaardig. Papoe-Nieuw-Guinea, Saudi-Arabië, San Marino en Vanuatu kregen hun eerste Werelderfgoed. Verder besloot het Comité een aantal gebieden die al op de lijst staan uit te breiden. Het gaat om locaties in Spanje, India, Groot-Brittannië en Albanië.

Dresden blijft ondanks de bouw van een brug in de vallei op de lijst staan. Het Comité zei wel dat dit besluit nog herzien kan worden op een latere vergadering. Volgens Unesco moet de bouw van de brug worden teruggedraaid en de schade aan de vallei hersteld.

Nederland had dit keer geen locaties voorgedragen. Nederland heeft zeven locaties op de lijst, waaronder het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, het molencomplex Kinderdijk-Elshout en de Stelling van Amsterdam, een voormalige verdedigingslinie rondom Amsterdam met een lengte van 135 kilometer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.