Home

Achtergrond 204 x bekeken

WUR Glastuinbouw ontwikkelt nieuw kassysteem

WUR Glastuinbouw krijgt 1 miljoen subsidie om een nieuw en duurzaam kassysteem te ontwikkelen.

Het project heet 'Efficiënt gebruik van grondstoffen in beschermde teelten.'In het project wordt aan verschillende onderdelen gewerkt met als doel tot een verminderde input van grondstoffen te komen. Het gaat dan om minder energieverbruik, water-, nutriënten-, pesticiden-, en substraatgebruik en ook moeten er geen schadelijke emissies worden veroorzaakt. Wageningen UR werkt samen aan dit project met nog drie andere partners en totaal hebben zij een subsidie van 3 miljoen gekregen van de Europese Commissie. Het uitgedachte concept moet in verschillende landen werken en daarom worden onderdelen van het systeem ontwikkeld in Bleiswijk, bij tuinders in Hongarije en in een onderzoeksinstelling in Almeria. Wageningen UR zal zich vooral bezighouden met het ontwikkelen van ‘soft sensors’ voor het monitoren van de performance van de kas op grote schaal en het inzetten van innovatieve smart sensors voor de vroegtijdige detectie van gewasstress op kleine schaal. Begin 2012 moet het concept voor het nieuwe kassysteem klaar zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.