Home

Achtergrond 159 x bekeken

'Verkeersinfarct bedreigt Duitsland'

In Duitsland dreigt een verkeersinfarct te ontstaan als geen extra maatregelen worden genomen om het goederenverkeer beter te reguleren.

Daarvoor waarschuwt de Duitse verkeersminister Wolfgang Tiefensee in Duitse media.

Volgens Tiefensee zijn extra investeringen nodig in het wegen-, spoor- en waterwegennet in Duitsland. Hij wil volgend jaar ruim 10 miljard euro investeren in infrastructuur, een miljard euro meer dan oorspronkelijk was voorzien. Tiefensee stelt onder meer voor dat belangrijke snelwegen tot tien banen moeten worden uitgebreid.

De bewindsman is van mening dat verstopte straten en files op snelwegen een directe bedreiging vormen voor de economische groei. Naar schatting groeit het goederenverkeer in Duitsland tot en met 2025 met 70 procent. De Duitse regering neemt woensdag een besluit over de investeringen in de infrastructuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.