Home

Achtergrond 143 x bekeken

Veel nieuwe wandelaars onvoorbereid van start

Van de wandelaars die dinsdag beginnen aan hun eerste Vierdaagse, denkt 17 procent de tocht zonder voorbereiding te kunnen volbrengen.

”Dat zo’n grote groep wandelaars denkt zonder voorbereiding van start te gaan, vinden wij uitermate onverantwoord”, aldus marsleider Johan Willemstein maandag.

Dit jaar nemen ruim 15.000 wandelaars voor de eerste keer deel aan de Vierdaagse. Het percentage van hen dat zonder training de eindstreep denkt te kunnen halen, blijkt uit het Vierdaagsegezondheidsonderzoek dat het Radboud Ziekenhuis hield onder mensen die zich voor het evenement inschreven. In totaal vulden 4179 respondenten een online vragenlijst in.

Wandelaars die al eerder meeliepen, leggen voorafgaand aan de Vierdaagse al wel veel oefenkilometers af. De gemiddelde wandelaar begon vierenhalvemaand geleden met trainen.

Verder blijkt ook dat veel deelnemers tegen het overgewicht aan zitten. Van de respondenten kampt 5 procent zelfs met ernstig overgewicht; 15 procent gebruikt medicijnen tegen hoge bloeddruk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.