Home

Achtergrond 179 x bekeken 3 reacties

Varkensbrok wordt goedkoper

De prijs van varkensbrok zal uiterlijk in september van dit jaar dalen. Deze prijsdaling is een gevolg van het zakken van de prijzen van de grondstoffen voor varkesnbrok. Vooral de prijzen van granen zijn snel gezakt en verdere prijsverlagingen zijn te verwachten. Omdat het aandeel van granen in varkensbrok de komende maanden zeer hoog (ongeveer 75 %) is, werken de lagere graanprijzen direct door in de kostprijs van het varkensvoer.

De oogstverwachting voor granen in Europa overtreft dit jaar alle verwachtingen. De laatste raming wijst op een graanoogst van 296 miljoen ton. Dat is 40 miljoen ton meer dan de oogst van 2007. De oogst van zachte tarwe stijgt met 20 miljoen ton en die van gerst met met 5,5 miljoen ton. Tapioca verdwijnt geheel uit het voer, terwijl ook erwten en zonnepitschroot uit beeld blijven. Het aandeel sojaschroot is klein.

Prognose:

dalende mengvoerprijzen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  duurt niet lang....

  En het vlees wordt duurder, dat zijn de berichten !!!!!!!!

 • no-profile-image

  knorine

  de brok wordt goedkoper of de voerfabrieken gaan met de marge er van door om hun vermogen positie te ''herstellen''?????
  Eerst zien en dan geloven.

 • no-profile-image

  harm

  een partij wordt rijk van deze hoge voerprijzen,mag je een keer raden wie??

Of registreer je om te kunnen reageren.