Home

Achtergrond 377 x bekeken

Tuinbouwkas in puin na wervelwind

Een glastuinbouwkas van een aardbeienteler in Wellerlooi (L) is zaterdagavond voor een deel compleet ingestort na een wervelwind.

Het gaat om ruim 1.500 vierkante meter kas. De kas is van aardbeienteler Jan Habraken in Wellerlooi in Noord-Limburg. De teler heeft een kas van een halve hectare en zeker een kwart daarvan, is compleet ingestort. Aan de rest van de kas is ook veel schade toegebracht omdat stukken glas over het kasdek zijn gaan 'rollen'. "Een deel van de compleet verwoeste kas is 1.30 meter opgetild. Dat weet ik omdat een van de kaspoten in een aardbeiengoot is komen te staan", aldus Habraken.

De teler had net aardbeien van het ras Elsanta op goten geplant. De teler probeert met hulp van personeel nog planten te redden en moet deze van de verzekeraar buiten verder telen. "Om te kijken wat we er nog van kunnen oogsten." De teler heeft nog geen zicht op het totale schadebedrag. De wervelwind heeft er ook voor gezorgd dat een bloemenkas naast de kas van Habraken, ook schade heeft opgelopen door rondslingerende glasstukken. Een tweede wervelwind raasde over een kas van een boomkwekerij en ook daar is schade.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.