Home

Achtergrond 210 x bekeken

Toeristen in file naar camping of hotel

Toeristen op weg naar hun camping of hotel in het midden en zuiden van Europa ondervinden veel vertraging door grote drukte op de wegen.

Vooral in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zorgt het vakantieverkeer voor files, meldde de ANWB vandaag.

Vooral bij de Alpentunnels ontstaat veel oponthoud. In Zwitserland moeten automobilisten 2,5 uur wachten voordat ze door de St. Gotthardtunnel naar het zuiden kunnen rijden. Voor de Tauerntunnel op de A10 in Oostenrijk staat een rij wachtenden van 20 kilometer, goed voor een wachttijd van ruim vier uur.

Op de Franse 'snelweg naar de zon' A6 en de A7 rijdt het verkeer stapvoets over een afstand van 80 kilometer tussen Dijon en Marseille. Ook in het westen van Frankrijk zijn stremmingen, vooral op de A10 tussen Parijs en Bordeaux. Wie richting de Franse Alpen reist, ondervindt problemen door wegwerkzaamheden op de A40 tussen Mâcon en Chamonix.

Toeristen in Duitsland staan vast op de wegen rond de Duitse steden Hamburg, München en Würzburg. Bovendien staan op verschillende plaatsen tussen Osnabrück en Hamburg files van tientallen kilometers.

De ANWB adviseert vakantiegangers om pas aan het eind van de middag of op zondag te vertrekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.