Home

Achtergrond 144 x bekeken

Thuiszorginstellingen nemen weer patiënten aan

Twee thuiszorginstellingen die een week geleden een patiëntenstop afkondigden, nemen weer nieuwe cliënten aan.

Op aanraden van de rechtbank in Zutphen gaan de instellingen praten met zorgverzekeraar Menzis.

Als ze er niet uitkomen, kan de rechtbank op 15 augustus alsnog uitspraak doen in het kort geding dat vandaag diende. Menzis eiste van de bewuste instellingen Thuiszorg Groningen en Sensire dat zij doorgaan met het aannemen van nieuwe cliënten.

Menzis, dat de zorgkantoren in het oosten en het noorden van het land beheert, gelooft niet dat ze al door het budget voor dit jaar heen zijn. Om die reden stelden de instellingen sinds maandag een stop in.

De thuiszorgorganisaties, verenigd onder de koepel Meavita, moesten donderdag al uitleg geven aan de Nederlandse Zorgautoriteit. Met de boekhouding van de instellingen in handen zegt de NZa de situatie nauwlettend te volgen. De NZa wil er zeker van zijn dat mensen die hulp nodig hebben die ook krijgen.

De opvatting van de NZA spoort met die van Menzis. "Klanten zullen niet de dupe worden van problemen die de zorgaanbieders hebben'', zei Roger van Boxtel, voorzitter van de raad van bestuur, toen de instelllngen de stop afkondigden. "Het is al helemaal ondenkbaar dat er geen zorg aan klanten wordt gegeven.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.