Home

Achtergrond 215 x bekeken

Thuiszorg sleept ziekenhuis mee bij opnamestop

Als gevolg van de opnamestop door thuiszorgorganisatie Sensire dreigt het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem vanaf woensdag geen patiënten meer te opereren die na hun opname thuiszorg nodig hebben.

"Deze patiënten moeten nu noodgedwongen langer in het ziekenhuis blijven. Dit betekent dat Slingeland snel volloopt en er geen nieuwe patiënten kunnen worden opgenomen'', aldus woordvoerster Saskia de Ree van het Achterhoekse ziekenhuis vandaag.

Wekelijks opereert het ziekenhuis ongeveer veertig patiënten die na de opname zijn aangewezen op thuiszorg. "Circa 80 procent is aangewezen op Sensire. In de praktijk zal het ondoenlijk zijn deze mensen door te verwijzen naar de andere thuiszorgaanbieders. Het gaat om grote aantallen en dat zal er voor zorgen dat ook deze organisaties snel aan hun budget zitten. Bovendien moeten veel thuiszorgorganisaties alle zeilen bijzetten om in deze vakantieperiode de personeelsbezetting op peil te houden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.