Home

Achtergrond 227 x bekeken

Tasty Tom scoort in Duitse smaaktest

In een smaaktest van het culinaire Duitse tijdschrift Der Feinschmecker komt Tasty Tom als één van de beste soorten uit de bus.

Het tijdschrift selecteerde uit een test van 70 soorten tomaten de beste 18. Tasty Tom zit daarbij. De jury denkt dat Tasty Tom geschikt is voor gebruik in salades en voor sap, door de sappige textuur van de tomaat.

Andere winnende tomatenrassen zijn de Early wonder, Bean gold, Venus, Berner Rose, Oldendorfer Tomate en Ruth.

Volgens de jury smaken goedkope tomaten doorgaans nergens naar en zijn ze van buiten hard en van binnen waterig, omdat ze niet direct met aarde, zon en buitenlucht in aanraking komen. Tomaten uit de vollegrond zijn in Duitsland zeldzaam geworden, maar zijn soms nog te vinden op boerenmarkten, stelt de jury.

De jury kocht de zeventig soorten op boerenmarkten, in speciaalzaken en supermarkten. De producten kwamen uit verschillende Duitse deelstaten, Nederland, Spanje, Italië en Frankrijk. Het onderzoek wordt het eerste grote tomatenonderzoek van het blad genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.