Home

Achtergrond 177 x bekeken

Supermarkt sleept leveranciers mee omlaag

Slecht nieuws van het Franse supermarktconcern Carrefour leidde donderdag tot forse koersverliezen bij de Europese voedingsconcerns.

De omzetcijfers van Europa's grootste supermarktketen in het tweede kwartaal vielen zwaar tegen en dat had ook gevolgen voor de leveranciers. Het Franse kaasconcern Bongrain verloor bijna 8 procent van zijn beurswaarde en zuivelconcern Danone 6 procent. Ook voor Nestlé (-4,3 procent) en Unilever (-4,8 procent) waren de koersverliezen groot.

De Amerikaanse vleesconcerns deden daarentegen veel betere zaken op de beurs. Na extreem grote koersverliezen in de afgelopen weken, noteerde Smithfield Foods een koerswinst van 15 procent. Tyson Foods kreeg er bijna 7 procent bij. Het herstel in de beurskoersen van de vleesbedrijven is mede ingegeven door cijfers die uitwijzen dat de productie van pluimveevlees in de VS daalt. Dit kan leiden tot betere prijzen en hogere winstcijfers.

Het Duitse Südzucker presenteerde iets betere cijfers dan verwacht. In eerste instantie ging de beurskoers flink omhoog, maar aan het eind van de dag bleef de koerswinst steken op 1,7 procent.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.