Home

Achtergrond 151 x bekeken 1 reactie

Steeds meer informatie op voedingsmiddelen

Op steeds meer voedingsmiddelen staat informatie over calorieën, zout, vet en andere gegevens.

44 Procent van de voedingsbedrijven in Nederland en vier andere West-Europese landen plaatst de informatie in de vorm van een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

De Europese confederatie van voedingsbedrijven CIAA meldde dat vandaag na onderzoek. Vooral grote bedrijven gebruiken de vakjes, maar steeds meer kleinere fabrikanten volgen.

De vakjes tonen hoeveel zout, vet, suiker of calorieën een portie chips bevat als percentage van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid per persoon.

Het systeem is nu nog vrijwillig. Maar de Europese Commissie wil de vakjes gaan verplichten in de strijd tegen de groeiende zwaarlijvigheid van Europeanen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Margje

    Ik snap niet waar men zich zo druk om maakt, men vergeet zeker dat bijna iedereen na een bepaalde leeftijd toch gaat groeien of we moeten maar niets meer eten dan hebben we daar ook geen last meer van, laat de mens toch zelf weten hoe ze er uit wil zien als men er geen last van heeft is er toch niets aan de hand, dat gezeur altijd, want als mensen extreem afvallen word er weer meer energie gebruikt want ze krijgen het daarna allemaal koud.

Of registreer je om te kunnen reageren.