Home

Achtergrond 166 x bekeken

Sarkozy wil dat Polen EU-verdrag ondertekent

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zijn Poolse ambtgenoot Lech Kaczynski dinsdag aangespoord het hervormingsverdrag van de Europese Unie te ondertekenen.

Kaczynski stelde dat hij alleen zijn handtekening zet als Ierland het verdrag ook heeft geratificeerd. Volgens Kaczynski is ondertekening nutteloos na het Ierse nee vorige maand tegen het zogenoemde Verdrag van Lissabon.

”Ik kan me niet voorstellen dat de president, die het document ondertekende in Brussel en Lissabon, twijfel kan zaaien over zijn eigen handtekening”, aldus Sarkozy. ”Het is een kwestie van integriteit.”

Het Verdrag van Lissabon treedt pas in werking als alle 27 landen de tekst hebben geratificeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.