Home

Achtergrond 670 x bekeken 1 reactie

Samenwerking VTA en PPA

De Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) gaat samenwerken met bemiddelingsbureau PPA.

Het bemiddelingsbureau gaat de VTA-leden van informatie voorzien over de uienmarkt. PPA (Professional Partners in Agribizz) bemiddelt in de verkoop van uien. De samenwerking tussen VTA en PPA start op 1 augustus. De samenwerking beoogt twee doelen, zegt VTA-voorzitter Louis Beemsterboer. "De VTA gaat een nieuwsbrief over uien uitgeven voor haar leden. PPA levert de informatie voor de nieuwsbrief. Daarnaast kunnen VTA-leden contact zoeken met PPA voor informatie over de markt. Het is beslist niet zo dat ze dan ook hun uien moeten verkopen via PPA. Daar blijven de telers volledig vrij in. PPA levert alleen onafhankelijke informatie over de uienmarkt, zonder verplichtingen."

Beemsterboer denkt dat de informatie van PPA meerwaarde oplevert voor de VTA-leden. "PPA is één van de grootste onafhankelijke bemiddelaars in zaai- en plantuien. PPA is erg goed thuis op de afzetmarkten voor uien."

VTA heeft al een dergelijke afspraak voor de aardappelen met bemiddelingsbureau AgroTrade. De VTA heeft naast aardappelen en uien nog drie gewasgroepen: knolselderij, graan en wortelen. Beemsterboer: "Knolselderij is een klein gewas waar de mogelijkheden voor informatievoorziening beperkt zijn. Graan is een heel veelzijdig gewas. We hebben echter ook geen plannen om bij de wortelen iets te gaan doen, zoals we al doen bij aardappelen en vanaf 1 augustus ook bij uien."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dirk Biervliet

    Het lijkt mij lastig om onafhankelijke informatie te verstrekken als je ook de koper bent van de uien. Zeker als men ook nog beweerd de grootste te zijn in nederland. Dus krijgen we te maken met inkoperspraat, dit reduceerd deze nieuwsbrief tot nul en dus niet intressant.
    Wederom een misstap van het VTA bestuur

Of registreer je om te kunnen reageren.