Home

Achtergrond 187 x bekeken

Rundvlees lastige concurrent rosés

De nieuwe definitie van kalfsvlees (geldt per 1 juli) zorgt voor veel beroering op de markt. Vooral op die van de rosés. Sinds 1 juli wordt er onderscheid gemaakt tussen kalveren jonger en ouder dan 8 maanden.

Het gevolg is dat de markt zich opnieuw moet zetten. In de handel is men zoekende. Wat is een houdbaar prijsniveau? En kunnen de zwaardere rosékalveren concurreren met rundvlees nu het in Frankrijk en Duitsland de naam kalfsvlees niet meer mag dragen?

Het heeft in ieder geval vooralsnog geen dalende prijzen tot gevolg. Rosévlees blijft steken op een prijsniveau van €2,79. Dat komt door een teruglopend aanbod, maar vooral ook doordat niemand weet welke kant de prijs op moet.

Blank kalfsvlees zet ondertussen de dalende lijn voort. Gemiddeld ging er vorige week een dubbeltje van de prijs af. De situatie is nog altijd weinig inspirerend. Het kalverenaanbod wordt weliswaar iets kleiner, maar de afzet blijft uiterst moeizaam. In Europa zijn teveel kalveren. De stemming op de markt is slecht.

Voorlopig zit blank kalfsvlees in de hoek waar de klappen vallen. De prijs zal verder dalen.

prognose:

rosé gelijk of dalend, blank naar beneden

Of registreer je om te kunnen reageren.