Home

Achtergrond 160 x bekeken

Rijkswaterstaat waarschuwt voor zwemmen in rivier

Rijkswaterstaat raadt mensen sterk af om in rivieren te zwemmen.

Dat kan levensgevaarlijk zijn, verklaarde een woordvoerder dinsdag. Rijkswaterstaat waarschuwt nu, omdat de hittegolf in Nederland toeslaat en mensen onder meer op strandjes aan de Rijn, IJssel, Waal en Twentekanaal verkoeling zoeken in het water.

Jaarlijks verdrinken er mensen in de rivieren tijdens de zomermaanden. Dit jaar hebben zich in de genoemde rivieren nog geen dodelijke ongelukken met zwemmers voorgedaan. Wel is er al een aantal honden in de Waal verdronken, omdat ze werden aangezogen door passerende vrachtschepen. Ook bestaat er volgens Rijkswaterstaat kans op onderkoeling doordat zwemmers in dieper water komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.