Home

Achtergrond 157 x bekeken

PvdA, VVD, SP en TON tweede met ieder 17 zetels

Vier partijen delen in de peilingen de tweede plaats met ieder zeventien zetels: PvdA, VVD, SP en Trots op Nederland.

Zij volgen op ruime afstand het CDA, dat 32 zetels haalt als er deze week verkiezingen zouden zijn. De christen-democraten leverden deze week echter ook een zetel in en staan eveneens op verlies ten opzichte van de 41 huidige Kamerzetels.

Dat blijkt zondag uit de meest recente peiling van Maurice de Hond. In vergelijking met vorige week zijn er weinig wijzigingen. Voor het eerst staan vier partijen de tweede plaats. Dat betekent wel een zetel winst voor de PvdA en de VVD, die vorig week op zestien zetels stonden. De SP blijft gelijk en TON verliest één zetel.

Vlak daarachter wordt de derde plaats ook gedeeld: PVV en D66 staan net als vorige week op veertien zetels. D66 behoudt zijn populariteit: de Democraten hebben nu drie zetels in de Tweede Kamer. PVV heeft er nu negen. Daarna volgt in de peiling GroenLinks met elf zetels, ChristenUnie zes, Partij voor de Dieren drie en de SGP twee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.