Home

Achtergrond 251 x bekeken

Postbank biedt Poolstalige service

De Postbank maakt het Polen in Nederland makkelijker om hun bankzaken te regelen.

De bank heeft informatie in het Pools over het openen van een rekening en op werkdagen kunnen Polen met vragen terecht bij een callcenter waar Pools wordt gesproken.

Vorig jaar heeft ING België een vergelijkbare dienst opgezet voor Polen in België en dat is een succes geworden, aldus een woordvoerder van de Postbank. Uit de Poolse gemeenschap in Nederland kwamen signalen dat ook zij behoefte hadden aan dienstverlening in hun eigen taal.

De Postbank heeft hierin samengewerkt met de VIA, de koepel van internationale arbeidsbemiddelaars. ,,Ook voor werkgevers die werken met Poolse werknemers is dit een uitkomst'', aldus de VIA. De Postbank is de eerste Nederlandse bank die Poolstalige extra ondersteuning biedt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.