Home

Achtergrond 148 x bekeken

Pluim voor goed gedrag EK-fans

Het Europees kampioenschap voetbal in Zwitserland en Oostenrijk was zowel in als om het veld een succes.

Dat zei UEFA-woordvoerder William Gaillard maandag. Hij doelde daarmee op het goede gedrag van de honderdduizenden fans die naar het EK waren afgereisd.

"Het was waarschijnlijk voor het eerst dat er geen enkel volkslied werd weggehoond door de tegenpartij. We hebben geen noemenswaardige problemen gehad met fans'', zei Gaillard maandag op een persconferentie in Wenen.

Supporters van allerlei landen kwamen elkaar geregeld tegen in de fanzones en in de stadions. Die ontmoetingen waren bijna altijd vriendschappelijk en er waren zo goed als geen problemen met racisme of discriminatie, somde Gaillard op.

Gaillard: "Ik denk dat voetbal hier heel sterk uitkomt, naast het vertoonde spel, dat fantastisch was.'' De EK-editie van 2008 kende slechts drie rode kaarten in 31 wedstrijden, het laagste aantal sinds 1992.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.