Home

Achtergrond 246 x bekeken

Parlementaire barbecue als politiek statement

Premier Balkenende eet een hapje mee op de traditionele parlementaire barbecue.

Premier Balkenende eet een hapje mee op de traditionele parlementaire barbecue. Dit initiatief van de PVE werd vandaag druk bezocht door bewindslieden, Kamerleden, journalisten en sectorvertegenwoordigers. Daar waar in het verleden de barbecue gold als een ongecompliceerd eetfestijn, is het evenement inmiddels gepolitiseerd. Sinds een aantal jaren wordt tegelijkertijd een vegetarische variant georganiseerd. Het bezoeken van een van de barbecues geldt nu als een politiek statement. Sommige politici lossen dat op door beide bijeenkomsten te bezoeken. Zo verscheen landbouwminister Verburg ook op het Plein om een eerste-hulp-pakket voor vegetariërs te ontvangen van Milieudefensie. Foto ANP

De gebroeders De Zeeuw demonstreren op Bodem 2008 hun rupsbandtrekker Challenger 765. Het is een voorbeeld van zuiniger omgaan met de bodem; het doel van de vandaag door DLV Plant georganiseerde demonstratiedag op het PPO-terrein in Lelystad. "Je moet een goed wendbare trekker hebben met weinig bodemdruk en veel vermogen", zo legt Hans de Zeeuw de beweegreden uit voor de aanschaf van deze trekker. Op de kopakker verbruikt deze trekker minder ruimte, omdat hij op de plek kan draaien. Foto Axipress

Transportbedrijf Rotra in Doesburg gebruikt de eerste vrachtwagen in Europa die rijdt op ethanol. De vrachtwagen is officieel in gebruik genomen door milieuminister Jacqueline Cramer. De vrachtwagen is geproduceerd door de Zweedse fabrikant Scania. De wagen heeft een 9 liter-ethanolmotor die vergeleken met een reguliere dieselmotor ruim 90 procent minder CO2-uitstoot. De motor is een doorontwikkeling van de 9 litermotor die al bijna twintig jaar dienst doet in de stadsbussen in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Foto ANP

Melkveehouder Jan Stokkers in het Gelderse Eibergen bekijkt de hagelschade van vorige week zondag op zijn perceel met 9 hectare mais. Dat perceel is bijna geheel verwoest. Zodoende heeft hij het afgelopen zaterdag doorgezaaid. De nieuwe plantjes komen er al voorzichtig doorheen. "We hopen dat we eind oktober nog een redelijke oogst hebben. Normaal gesproken zouden we dit perceel half september oogsten", zegt hij. Zijn verzekeringsmaatschappij betaalt 80 procent van de schade uit, terwijl hij voor 100 procent was verzekerd. "Dat is heel vreemd", vindt Stokkers. De opbrengst zou onder normale omstandigheden op 1.400 tot 1.600 euro per hectare uitkomen. Foto Paulus Maessen

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.