Home

Achtergrond 208 x bekeken

Opruimen stormschade Berkelland duurt nog weken

De gemeente Berkelland is nog steeds met man en macht bezig om de schade van het noodweer op 22 juni op te ruimen.

In korte tijd vielen er ongeveer vijfhonderd bomen om. Daar blijft het niet bij, blijkt nu pas.

Vele tientallen bomen die op het eerste oog niets mankeren, blijken toch beschadigd. In Eibergen zijn in een woonwijk aan de Ramsbeekweg deze week spontaan drie grote populieren afgeknapt. Uit voorzorg kappen we zo spoedig mogelijk alle twintig populieren langs deze weg'', aldus wethouder Dennis Meijerink vandaag.

De gemeentelijke dienst heeft te weinig personeel om alle stormschade zelf op te ruimen. "Noodgedwongen schakelen we externe bedrijven in. Een peperdure klus die ons honderdduizenden euro's kost.'' Meijerink verwacht dat het nog zeker vijf weken duurt voordat alle stormschade is opgeruimd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.