Home

Achtergrond 192 x bekeken

Oppositie en Mugabe meteen om tafel

Een dag na het ondertekenen van een akkoord om te gaan onderhandelen, gaan de Zimbabwaanse oppositiepartij MDC en regeringspartij ZANU-PF vandaag meteen om tafel.

Dat heeft een woordvoerder van de MDC laten weten. "Er was overeenstemming dat de dialoog tussen beide partijen zo snel mogelijk tot stand moest komen. Vandaar dat we het proces vandaag hervatten'', aldus een functionaris die anoniem wil blijven. Hij zei ook dat de onderhandelingen in Zuid-Afrika plaatsvinden en dat de betrokkenen dinsdag nog op het vliegtuig stappen.

President Robert Mugabe en oppositieleider Morgan Tsvangirai gaan praten over het vormen van een regering van nationale eenheid. Dit moet een einde maken aan de diepe politieke crisis, die het Afrikaanse land sinds eind maart in de greep heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.