Home

Achtergrond 242 x bekeken

"Ontpoldering niet van de baan"

De ontpoldering van de Hedwigepolder is niet definitief van de baan.

Dat zegt de Zeeuwse gedeputeerde Frans Hamelink in reactie op de besluiten van de Eerste Kamer over de Scheldeverdragen.

"In ieder geval formeel niet van de baan", zegt Hamelink. De ontpoldering staat nog zwart op wit in de goedgekeurde verdragstekst. De kans dat het niet doorgaat acht hij wel aanmerkelijk vergroot nu de Commissie Nijpels een verruimde zoekopdracht voor alternatieven heeft gekregen en het gewest Vlaanderen heeft verklaard daaraan medewerking te geven.

Volgens Hamelink betekent het dat Nijpels ook naar andere gebieden kan zoeken dan langs de Westerschelde. Of hij daarin zal slagen durft de gedeputeerde niet te voorspellen. "In theorie zijn de kansen vergroot, we moeten afwachten of dat ook praktisch mogelijk is".

De Zeeuwse bestuurder bevestigt dat niet alleen verzet van de bevolking het omzien naar een alternatief noodzakelijk maakt, maar de onwil van de Belgische eigenaar om de Hedwigepolder te verkopen. "Dat is een extra afweegpunt", zegt hij, "want vrijwillige verwerving is ons uitgangspunt".

Lees ook Actiegroep vindt Scheldebesluit "stap vooruit"

Lees ook Verburg heeft alle vertrouwen in Vlaanderen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.