Home

Achtergrond 265 x bekeken 9 reacties

Nutreco vaart wel bij groeiende vraag naar vlees

De wereldwijd toenemende vraag naar vlees legt de basis voor een ook in de toekomst gezonde veevoerindustrie.

Dat zegt bestuursvoorzitter Wout Dekker van Nutreco. De zorgen over veranderingen op de grondstofmarkten zijn echter nog altijd groot, aldus de topman, die mooie halfjaarcijfers presenteerde. Om de grondstofprijzen te bedwingen zou Europa de trage toelatingsprocedure van transgene gewassen onder de loep moeten nemen, meent Dekker. Nutreco zelf verbetert haar inkoopbeleid voor grondstoffen en opende een extra inkoopkantoor in China.

Het bedrijf realiseerde de eerste zes maanden van dit jaar een 30 procent hogere winst van 48,8 miljoen euro. De omzet groeide met 38 procent tot 2,3 miljard euro. Een vijfde van de omzetstijging komt op het conto van hogere prijzen, en nog eens een vijfde komt door acquisities vorig jaar. De vleesactiviteiten in Spanje haperden. De Spaanse consumenten kochten aanzienlijk minder kip vanwege de afnemende economische groei.

Een winstverwachting durft de bestuursvoorzitter van Nutreco vanwege de onzekere inflatie niet te geven, maar de cijfers tot nu toe zijn beter dan analisten verwachtten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  zonder veehouders geen gezonde voerindustrie, kun je raden dat deze branche net als de bank een deel van de sector wel laat leven.
  Wie zijn de gelukkigen????

 • no-profile-image

  Erik

  Wat een achterhaald principe is dat toch. Dat de coöperatie het geld uitdeeld aan de boeren en dat particulieren het in hun eigen zak stappen. Beide type ondernemingen dienen aan hun betalingsverplichtingen te voldoen. Een kleine winst is in beide gevallen noodzakelijk. Dat de coöperatie een sociale werkplaats is, is ook wel achterhaald. De concurrentie is hard, waardoor dat niet meer kan. O ja, de directeur van een coöperatie rijdt vaak een grotere wagen dan de particuliere molenaar (behalve Wout Dekker dan).

 • no-profile-image

  henri

  Iedereen heeft commentaar op de cooperaties die behoorlijke winsten maken... kijk nu de particulieren, maar die steken wel de winst in eigen zak!!!

 • no-profile-image

  de verliezer

  veevoer fabrieken meer winst en de boeren minder winst zie je nu wie dat betaalt

 • no-profile-image

  poggeboer

  Er zijn meer fabrieken die vele malen goedkoper kunnen leveren verliezer!

 • no-profile-image

  toon

  vertegewoordigers die rondrijden voor de boeren en proberen meer saldo voor de boer eruit te halen, en dan bij de baas horen dat ze meer winst gemaakt hebben over de rug van diezelfde boeren dat geeft ze toch te denken.

 • no-profile-image

  gert

  ook meer winst voor de boeren ?

 • no-profile-image

  Gerard

  ik doe toch lliever zaken met een bedrijf dat weet hoe je winst moet maken, zoals nutreco, dan met een verliezer.
  de voorlichters ver hendrixutd(nutreco) zijn deskundig. Zij zorgen ervoor dat ik met hun voer meer verdien dan met het voer van hun concurrent. En als nutreco daar dan ook aan verdient heb ik daar helemaal geen moeite mee. Ik heb zelf de keus of ik de volgende bulk weer bij hen bestel. Geen enkele verplichting aan een cooperatie, die soms wel een s een sociale werkplaats lijkt.

 • no-profile-image

  schreuder

  Graag wel goede verslaglegging.
  De conclusie is onjuist.
  Als de redacteur de moeite had genomen zich te verdiepen in het rapport had hij maar 1 conclusie kunnen trekken n.l. de vraag naar VIS .......... is enorm gestegen waardoor hierop een mooie marge mogelijk werd.
  Er zal danook verder in deze sector worden geinvesteerd.
  Hoe de redacteur zijn conclusies kan trekken is mij een raadsel !!!!!!!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.