Home

Achtergrond 194 x bekeken 3 reacties

Nooit meer kat kwijt met gps

Live de route volgen van je kat om te weten waar hij uithangt. Dat kan vanaf het laatste kwartaal van dit jaar als een elektronicabedrijf uit Hengelo een gps-systeem voor katten op de markt brengt.

Met de elektronische vinding wil het bedrijf mishandeling van katten terugdringen. Wilfried Peezenkamp bedacht het systeem nadat zijn eigen drie katten ernstig mishandeld waren thuisgekomen.

De kat krijgt een kleine gps-ontvanger aan de halsband. Door een basisstation aan de pc te koppelen kan de gebruiker via de digitale atlas Google Earth zien waar de kat buitenshuis loopt.

”Als hij ergens vastzit, bijvoorbeeld omdat een poot in een klem zit, dan kun je gelijk actie ondernemen”, aldus Peezenkamp. Hij heeft naar eigen zeggen al veel reacties ontvangen van bezorgde katteneigenaren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  PLASJE

  ....Plasje vraagt zich af of ze dat ook
  kunnen aanwenden bij 'andere helften'
  die nog wel eens zoek zijn ......

 • no-profile-image

  PLASJE

  .... kat in't bakkie dus ??!!....

  .... 'poesie-bewaker?'.....er zijn vast wel
  culturen die hier nog meer toepassingen
  voor weten.... kan misschien besnijdenis
  e.d. en vrouwenverbanning afgeschaft
  worden......

 • no-profile-image

  Vogelliefhebber

  Als ik dan ook de gps kan zien op mijn computer, dan weet ik meteen welke kat ervoor gezorgd heeft dat in mijn voliere de vogels zich dood gevlogen hebben door die kat, dan kan ik de rekening voor nieuwe vogels en een schadeloos stelling voor het dierenleed wat aangericht is en voor mijn leed. Ik verzorg al jaren liefdevol mijn vogels en door een zo'n kat zit ik nu met de ellende! Het is heel eenvoudig: of je houd je kat thuis op je eigen grond of je houd geen kat! Dit zal veel dierenleed voorkomen, en er zullen ook veel zwerfkatjes minder geboren worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.