Home

Achtergrond 168 x bekeken

Noodweer teistert delen Nederland

Hevige regenbuien en onweer hebben zaterdagmiddag en -avond overlast veroorzaakt in een aantal regio's in Nederland. Straten kwamen blank te staan, kelders liepen vol met regenwater en rioleringen konden de toevloed niet verwerken.

In Friesland raakte een auto te water toen de bestuurder werd verrast door een hoosbui. De harde wind en onweer veroorzaakten in deze provincie veel schade aan huizen en gebouwen.

In Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg liepen straten onder. De brandweer had de handen vol aan het leegpompen van kelders en ondergelopen tunnels. Ook moesten op verschillende plaatsen voetbalwedstrijden worden stilgelegd.

De duizenden bezoekers van het evenement de Zwarte Cross in de Achterhoek kregen in de vooravond ook flinke buien over zich heen. Later werd het weer droog. De organisatie van het festival stelde dat de overlast meeviel.

Datzelfde gold voor de luchthaven Schiphol. Hier vielen ook flinke buien, maar het vliegverkeer kon gewoon doorgaan.

Vanuit Duitsland is nog meer regen onderweg. In de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, die grenst aan Nederland, viel in drie uur tijd 178 liter water per vierkante meter. Deze buien trekken nu richting Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.