Home

Achtergrond 181 x bekeken

Nieuwe medicatie tegen dodelijke prostaatkanker

Wetenschappers zijn enthousiast over een nieuw medicijn om agressieve prostaatkanker te behandelen.

Ze noemen het de belangrijkste stap voorwaarts in zeventig jaar op dit gebied, berichtte de BBC vandaag.

Het medicijn Abiraterone zou 80 procent van alle patiënten kunnen behandelen die de dodelijke variant van de ziekte hebben en resistent zijn tegen beschikbare chemotherapie. De medicatie zorgt ervoor dat de testikels geen testosteron meer produceren.

Het Britse Institute of Cancer Research hoopt dat het medicijn binnen twee à drie jaar in eenvoudige pilvorm te verkrijgen is. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. De gemiddelde levensverwachting na chemotherapie ligt op 18 maanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.