Home

Achtergrond 199 x bekeken

Nederlandse telers organiseren tomatengevecht

Wie altijd al eens met tomaten wilde gooien, hoeft deze zomer niet naar het Spaanse Valencia af te reizen. In Elshout hebben een paar tomatentelers het idee opgepakt.

Op zondag 31 augustus gaan ze een tomatengevecht organiseren bij de kruising de Naulandse- en de Elshoutseweg, zo meldt het Brabants Dagblad. Het idee ontstond op de werkvloer van tomatenbedrijf De Bron. Mede-organisator Roel Pelders: "Voor de grap wordt er natuurlijk hier en daar wel eens een tomaatje naar elkaar gegooid. Dat gaat dan van kwaad tot erger en zo kwamen we met het plan om een evenement op te zetten."

Het tomatengevecht vindt plaats in een kooi. "Daarin strijden de deelnemers tegen elkaar strijden, individueel of in groepsverband. Er komt een schot in het midden te staan met daarin verschillende gaten. Daar moet op gemikt worden. Het is aan de tegenpartij om de tussenwand zo goed mogelijk te verdedigen."

Volgens Penders heeft Vers Direct Nederland al toegezegd dat ze een volle vrachtwagen sponsort voor het gevecht. Tijdens het gevecht moeten de deelnemers een (duik)bril opzetten. Wat de deelnemer aantrekt mag hij zelf weten. "Bikini, zwembroek of overall; alles mag bij La Tomatina."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.