Home

Achtergrond 180 x bekeken

Nederlander bezorgd om Fortis

Bijna 80 procent van de Nederlanders denkt dat de Belgisch-Nederlandse bank Fortis een zeker risico loopt om ernstig in de problemen te komen.

Dat blijkt uit onderzoek onder 1200 Nederlanders van marktonderzoeker Peil.nl in opdracht van het ANP.

Ongeveer 45 procent vindt het erg dat ABN Amro is overgenomen door onder meer Fortis. Dit nemen zij vooral de leiding van ABN Amro kwalijk (36 procent). Een kwart acht de aandeelhouders van ABN Amro (mede-)schuldig en een vijfde wijst met de beschuldigende vinger naar de Nederlandse regering.

Een ruime meerderheid (57 procent) ziet het door onder meer Fortis overgenomen ABN Amro liever weer terug in Nederlandse handen komen.

Ongeveer 80 procent van de Nederlanders zegt zich bovendien zorgen te maken om de problemen die de Amerikaanse hypotheekmarkt teisteren. Ruim twee derde van de Nederlanders denkt dat er ook in Nederland banken zijn die een risico lopen om failliet te gaan. Andere Nederlandse banken dan Fortis, zoals ING, Rabobank en SNS, lopen volgens 30 tot 40 procent van de ondervraagden kans op serieuze problemen.

De ontwikkelingen in de banksector heeft weinig Nederlanders ertoe gebracht om van bank te wisselen. Ruim 90 procent is bij dezelfde bank gebleven. 7 Procent wisselde wel. Hiervan kwam bijna de helft voor rekening van het overgenomen ABN Amro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.