Home

Achtergrond 342 x bekeken 4 reacties

NVV zoekt steun in Brussel

De NVV wil steun van Europa bij monitoring van de marges in de keten van varkensvlees.

Daar heeft voorzitter Wyno Zwanenburg Nederlandse leden van het Europees Parlement om gevraagd.

Met de margeverdeling in de vleesketen zit het helemaal mis. ,,Alle schakels verdienen nog aan het varken, behalve de primaire producent’’, aldus Zwanenburg in een korte toespraak tot Nederlandse parlementariërs, lobbyísten en andere functionarissen maandagavond in Brussel.

De NVV is al langer bezig met een objectief onderzoek naar de margeverdeling. Dat wil nog niet echt lukken. Het Productschap Vee en Vlees weigerde onlangs nog daaraan mee te werken.

Zwanenburg stelt dat een steeds beperkter aantal inkopers van varkens in Europa de dienst uitmaken. Hij speculeerde over informele prijsafspraken, waar geen vinger achter te krijgen zijn. Ook Vion speelt dat spelletje mee, aldus de NVV-voorzitter. ,,Aan de inkoopkant zijn ze het wel eens dat ze niet te veel voor de varkens bieden’’.

Door dat de inkopers de prijs gezamenlijk onder controle houden schieten varkensprijzen niet meer zo omhoog als vroeger. ,,Pieken en dalen hebben we altijd gehad, maar nu vlakken de pieken af en de dalen zijn dieper en langer’’.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  power to

  Goed zo NVV !! Jullie komen tenminste wl op voor de varkenshouders en hun gezinnen. Schande dat het PVV niet hieraan wilde meewerken !!

 • no-profile-image

  boertje

  als hier nies uit komt weten we eindelijk dat dat europa een grote maffia is net als de rest en de boer bloed dood met marge ------

 • no-profile-image

  Boer Henkie

  Rendement en een eerlijke marge verdeling in de keten is al jaren en speerpunt van LTO. Met Varkel heeft LTO al drie jaar geleden het initiatief genomen. De NVV is nu ook wakker. Gelukkig. Samen met onze Europese collega's staan we sterk.

  http://www.ltonoord.nl/nl/25222685-%5BLink_page%5D.html?location=7067738591492946,10009161,true

 • no-profile-image

  vrkboer

  ga terug in de geschiedenis, de boeren waren altijd de klos, behalve de slag bij ane waren ze succesvol, er is nog niets veranderd, tenzij er nog z,on slag komt!

Of registreer je om te kunnen reageren.