Home

Achtergrond 205 x bekeken

NFO kijkt of hagelschade boom verzekerbaar is

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) onderzoekt mogelijkheden meerjarige gewasschade door hagel verzekerbaar te krijgen. Daarbij sluit de NFO aan bij gesprekken binnen LTO over een brede weersverzekering.

De lopende discussies over een brede weersverzekering bieden kans meerjarige hagelschade verzekerbaar te krijgen, stelt NFO-voorzitter Johan van Haarlem. ”Het is actueel en dus neem je het mee in het onderzoek, maar het zal niet eenvoudig zijn”, verwacht hij.

Aanleiding voor het onderzoek is de zeer forse hagelschade in Zuid-Limburg en de Betuwe eind juni. Honderden hectares hardfruit zijn verloren gegaan, maar door de ongewoon forse stenen en windkracht zijn veel bomen aangetast. Deze lopen de kans op takbreuk of kanker, maar pas deze winter zal duidelijk zijn wat de schade aan deze percelen is.

Of registreer je om te kunnen reageren.