Home

Achtergrond 169 x bekeken

Miljoenensubsidie voor sociale innovatie werkgevers

Werkgevers die in staat zijn de arbeidsproductie op een slimme en vernieuwende manier te verhogen, kunnen subsidie krijgen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Een deel van de pot met geld, 7 miljoen euro, is nu beschikbaar.

Dat heeft staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken laten weten. Werkgevers die voor de subsidie in aanmerking willen komen, moeten voor oktober een aanvraag indienen bij het Agentschap Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Aboutaleb wil met het geld ”werkgevers stimuleren hun arbeidsproces te verbeteren en de vaardigheden van werknemers optimaal in te zetten”. Voor de komende zes jaar is in totaal 41 miljoen euro aan ESF-geld beschikbaar voor deze zogeheten sociale innovatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.