Home

Achtergrond 181 x bekeken

Meerpersoonscel blijft ondanks kritiek bestaan

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) blijft meerdere gevangenen in één cel plaatsen, ook nu er geen tekort aan cellen meer is.

Ze verwerpt de kritiek van een van haar adviesraden dat de kans groot is dat gedetineerden ten onrechte in een meerpersoonscel belanden. Albayrak beschouwt het gebruik van meerpersoonscellen als een reguliere en volwaardige vorm van detentie. Het is volgens haar nodig om de celcapaciteit flexibel te kunnen inzetten en om gevangenen zoveel mogelijk te kunnen plaatsen in de regio waar de vervolging plaatsvindt of waar ze na hun detentie naar terugkeren. Ongeveer 1500 cellen zijn op dit moment geschikt om er meerdere gevangenen in te plaatsen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.